Hypnoterapi mod fobi

Behandling af fobier og angst

Mærker du et sug i maven ved tænke på den næste flyvetur, har du konstant skræk for om der nu er en edderkop i nærheden eller ubehag ved at krydse en bro, du er nødt til at krydse, for at komme på arbejde. Så har du sandsynligvis en fobi.

 

Hvad er en fobi?

Fobi er græsk for frygt og betyder at have en udtalt, ofte sygelig frygt eller aversion overfor noget. Da den fobiske frygt er irrationel, opstår der en konflikt mellem logik og følelse. “Jeg forstår ikke hvorfor dette lille dyr f.eks en edderkop kan gøre mig skrækslagen”.

Hvordan opstår en fobi?

En fobi opstår ofte, når noget uventet sker

Når noget uventet sker og dette kan være noget helt ufarligt som et let vindstød, kan hjernen et øjeblik blive stresset. Dette aktiverer dybere lag af hjernen( krybdyrhjernen) som gør sig klar til at kæmpe eller flygte.

Dette aktiverer samtidig frygt. Sindet tolker denne frygt som værende virkelig og kobler alle de sanseindtryk som har med situationen at gøre – lyde, billeder, smag, lugt o.s.v sammen med frygten og drager en enkelt men fatal konklusion. Fordi jeg mærker frygt nu, må det være farligt at : flyve, se edderkopper, være i små rum, o.s.v.

Behandlingsmuligheder af fobien og angsten med hypnoterapi

  • Bevidst omtolkning af situationen ved at regrediere tilbage til kerneoplevelsen. Her kan bestemte NLP teknikker være hjælpsomme.
  • Ubevidst omtolkning af situationen er ved at lade underbevidstheden selv finde løsningen

Bevidst omtolkning betyder helt enkelt at ændre den opfattelse af den fobiske situatonen, som sindet dengang drog. Her er klienten medaktør. Ubevidst omtolkning er det samme, men uden bevidst medvirken.

Hvor mange behandlinger?

Fobier er forholdsvis lette at slippe, da fobien næsten altid er funderet i en enkelt “dårlig” oplevelse. Når den oprindelige årsag til fobien er opløst og forstået på et underbevidste plan, så er forbindelsen brudt.
Min erfaring er derfor, at 1 eller 2 behandlinger oftest er nok til en væsentlig forbedring indtræffer.

Book hypnose online nu…

Om Hypnoterapien – Virksomheds info

Hypnoterapien har leveret professionel hypnoterapi til 1000`vis af mennesker igennem de sidste 11 år. Hypnoterapien.dk blev grundlagt af Martin Starson og er idag en velkonsolideret virksomhed, med klinikker både i Vejle og Horsens. Du kan hurtigt kontakte Hypnoterapien ved at bruge quick formen i venstre side af websitet, ringe på 61419301, maile på info@hypnoterapien.dk eller booke online.

BOOK NU